Maaşı ödenmeyen işçinin hakları, maaşı ödenmeye işçi ne yapmalı? Bu konuya geçmeden önce ücret ve ücretin ödenmesi ile ilgili kurallara değinmemiz gerekmektedir.
İş sözleşmelerinde işverenin temel borcu ” işçiye ücret ödeme” borcudur. Ücret genel olarak toplu iş sözleşmesi veya bireysel iş sözleşmesi ile belirlenebilir. Ödeme biçimi açısından da zamana göre ( aylık, haftalık vs), parça başına ( verime) ya da her ikisi birden değerlendirilen karma sistem ( süre ve verim) şeklinde üçlü bir ayrım vardır. Ücret ile kastedilen hem asıl ücret (işçiye bir iş karşılığında para ile ödenen tutar) hem de ek ücretlerdir. “Prim, komisyon, ikramiye, iş gezisi giderleri, kardan pay alma” ek ücretlere örnek verilebilir.
Ücretin Ödenmesi ile İlgili Kurallar
- Ücret en geç ayda bir en erken de haftada bir ödenir.
- On veya daha fazla işçinin çalıştığı işyerlerinde işçilerin ücretleri banka vasıtasıyla ödenir.
- Burada çalışanlar hariç, meyhane vb. eğlence yerleri, perakende mal satan dükkân ve mağazalarda ücret ödemesi yapılamaz.
- Bono, kuponla veya yurtta geçerli parayı temsil ettiği iddia olunan bir senetle veya diğer herhangi bir şekilde ücret ödemesi yapılamaz.
Ücretin Ödenmemesi/Geç Ödenmesi Tespiti Nasıl Yapılır?
Ücretin ödenmemesinden bahsedebilmek için öncelikle ,ücretin ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden olmaksızın ödenmemesi gerekir. İşverenin ekonomik sıkıntıları mücbir sebep sayılamaz. Mücbir ( zorunlu) sebepten bahsedebilmek için işverenin iradesi dışında , kaçınılmaz ve öngörülemez sebeplerin olması gerekir. Yangın, deprem, sel, hastalık bu zorunlu sebeplere örnek verilebilir. Ayrıca ücretin ödendiğinin ispat yükü işveren üzerindedir. Ücretin ödendiğini yazılı olarak ispatlamak mecburiyetindedir. İşçi ise iddiasını her türlü delille ispatlayabilir.
Maaşı Zamanında Ödenmeyen İşçinin Hakları
1) Herhangi bir mücbir sebep yokken 20 gün içinde ücreti ödenmeyen işçi “iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınma” hakkına sahiptir. İşçilerin bu kişisel kararlarına dayanan çalışmama durumu sayısal olarak ne kadar çok olursa olsun ( ister bir ister elli işçi çalışmaktan kaçınmış olsun) bu durum grev olarak değerlendirilemez.
Gününde ödenmeyen ücret için ( prim, ikramiye, fazla mesai ücreti vs. hepsi dâhil ) mevduata uygulanan en yüksek faiz uygulanacaktır. Faiz oranı hesabı bakımından gecikme süresi ayrıca dikkate alınacaktır. İşçinin ücretinin bir ay ödenmemesi ile üç ay ödenmemesi hallerinde uygulanacak en yüksek faiz oranı da değişecektir. İş hayatı bakımından işçinin bu talebi pek de olumlu sonuçlanmadığından çoğunlukla dava yoluna gidilmektedir.
Çalışanların maaşlarının ödenmemesi sebebiyle çalışmaktan kaçınmaları sebebiyle;
- -İş sözleşmeleri feshedilemez.
- -Yerine yeni işçi alınamaz.
- -Bu işler başkalarına yaptırılamaz.
Ancak bu durumda işçinin de dikkat etmesi gereken bir takım hususlar vardır. İşverenin ücret ödemede gecikmesinde işçiye ödeyeceği ücret bakımından yapılacak hesaplamada,
- -İşçi bu dönemde başka bir işte çalışmışsa oradan aldığı ücret,
- -Tasarruf ettiği para (Örneğin, işe gelmediği için yol parası harcamaması)
- -Kazanmaktan kaçındığı para miktarında bir indirim yapılacaktır.
2) İş Kanunu md. 24 gereğince, işveren tarafından işçinin maaşı kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya maaşı ödenmezse, ihbar tazminatı bildirim süresini beklemeksizin istifa edebilir. Bu durum sadece ücretin – maaşın ödenmemesi veya eksik ödenmesi değil geç ödenmesi halinde de geçerli olacaktır. Kanun burada çoğunlukla tek geçim kaynağı aldığı ücret olan işçiyi korumayı amaçlamıştır.
Haklı nedenle derhal fesih halinde işçi ücret, sözleşme ve kanundan doğan kıdem tazminatı, ücret alacağını ve varsa diğer vesair tüm haklarını talep edebilecektir. Ayrıca işverenin bu davranışı işçiyi bir zarara uğratmışsa bunun tazminini de isteyebilecektir. Son olarak işçinin bu iş yerinde en az bir yıllık bir çalışması söz konusu ise kıdem tazminatına da hak kazanacaktır. İşçinin dava açmadan önce ihtarname göndermesi daha uygun olacaktır. Bu konuda bir avukat ile iletişime geçmesi yerinde olur.
İşçinin Hak ve Talepleri Bakımından Zamanaşımı
İşçinin ücretleri/maaşları kaynaklı zamanaşımı beş yıldır. Beş yıllık süre her bir ücret dönemi için ayrıca hesaplanacaktır. Yani iş akdinin son bulduğu tarih değil ücretin ödenmesi gereken tarih esas alınacaktır.2009-2016 tarihleri arasında bir işyerinde çalışan işçi geriye dönük olarak 2016, 2015, 2014, 2013 ve 2012 dönemlerindeki ücretlerini talep edebilecektir. Bu beş yıllık sürenin dışında kalan 2009, 2010 ve 2011 dönemine ait ücret alacakları zamanaşımına uğrayacaktır.
Tazminat alacakları bakımından süre on yıl olarak belirlenmiştir. İhbar ve kıdem tazminatı alacaklarının talep edilebileceği ve on yıllık zamanaşımı süresinin işlemeye başladığı tarih, iş sözleşmesinin feshi tarihidir.
Maaşım ödenmiyor ne yapabilirim? Maaşım geç yatıyor haklarım neler? Maaşın ödenmemesi durumunda tazminat alabilir miyim? Maaşı ödenmeyen işçi nereye başvurmalı? gibi sorular ile karşılaşıyorsanız online danışma bölümünden iletişime geçebilirsiniz. Maaşın ödenmemesi veya geç ödenmesi durumunda işçilerin hakları.
Düzenleme : Sayfa aşağısında onlarca yorum ve cevap oldu. Mutlaka sizin sorunuzla alakalı bir soru cevap durumu mümkündür. Bu bakımdan yorumları okumanızı rica ediyorum. Dava açmak için bize ulaşabilirsiniz veya sorunuz için sağ alttaki kutucuktan ulaşabilirsiniz.
124 Comments
Dilara
27 Kasım 2016
İyi günler hsgroup diye bir firmaya ekim ayının 4 de girdim maaş alabilmeniz için bir ayın dolması Lazım dendi ve kasım ayının 10 nunu beklemeniz gerek dedi iş veren, daha sonra kasım ayının 10nunda işten cıkartıldım ve maaşımı hala alamadım . 100 kişilik çalışmalı bir yer ve maaş elden veriliyor haftaya yatıcak deniliyor her aradığımda yalnız hiç birşey verilmiyor lütfen yardımcı olun cok mağdurum
Av. Mustafa Mıhcı
29 Kasım 2016
maaşı dava yolu ile alabilirsiniz. iş mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir.
Burak
16 Aralık 2016
Merhabalar ;
çalıştığım işyerinde sürekli maaşlar gecikiyor. şuanda içeride 2.5 aylık maaşım var ve 2 sene 3 aydır burada çalışıyorum. Hakettiğim kıdem tazminatını ve maaşımı ne şekilde alabilirim? Teşekkürler.
Av. Mustafa Mıhcı
22 Aralık 2016
merhaba, 2,5 aydır maaş alamıyorsanız haklı nedenle iş akdinizi feshederek hem maaşlar için hem de kıdem tazminatı için dava açabilirsiniz. Başkaca alacaklarınız varsa bunları da talep edebilirsiniz.
Oğuz KARAKURT
26 Aralık 2016
Merhaba,
1 Eylül 2013 tarihinde başlamış olduğum işyerimden 1 Aralık 2016 tarihinde ayrıldım. firmamdan ayrılmak istememin nedeni ise son sene maaşları vaktinde alamamam ve ay içerisinde parça parça almamdan kaynaklı buna artı olarak firmada çalışan diğer arkadaşlarım her sene zam aldıkları ve bana zam yapmamasından kaynaklı. her sene zam istememe rağmen şirketin bir düzeni var bu düzeni bozamam dedi. ve 2016 ocak ayında bir arkadaşımın maaş bordrosunu masa üzerinde gördüm ve zam aldığını gördüm. patronuma bunuda söyledim. sana hesap veremem dedi. (ve halen nisan ayından 50 TL gibi küçük bir rakamda olsa eksik maaşım var)
Şimdi;
1 aralık 2016 tarihinde muhasebe tarafından çıkışımı yaptırdı fakat ben kendisine istifa etmedim sadece sözlü olarak konuştuk ve yollarımızı ayırmak istediğimi söyledim. Kasım 2016 maaşımıda halen alamadım. buna istinaden yasal yollara başvursam. senelik yapmadığı zamlarımı ve tazmintımı alabilirmiyim. Bana bu konuda mailime dönüş yaparsanız. sizin ile özelden de konuşup bu konuda yardımlarınız rica ederim.
Teşekküler.
Av. Mustafa Mıhcı
5 Ocak 2017
Merhaba,
Sözleşmenizde zam yapılacağı yazılmıyorsa zam yapılmaması nedeni ile herhangi bir şey talep edemezsiniz ancak maaşınızın verilmemesi, verilmesi gereken süreden 20 gün geçmesi nedeni ile dava açıp kıdem tazminatınızı ve varsa diğer haklarınızı alabilirsiniz.
ersin
26 Aralık 2016
Merhaba,
Kurumsal ve halka açık bir firmada yaklaşık 3 aydır maaş alamıyoruz iş akdimi fesh edersem kıdem ihbar ve işsizlik alabilirmiyim konu hakkında en kısa sürede yardımlarınızı rica ederim.
Av. Mustafa Mıhcı
5 Ocak 2017
Merhaba, maaş alamamanız nedeni ile iş akdinizi sonlandırırsanız kıdem tazminatı alırsınız.
canan
9 Mart 2017
merhaba,
istanbul da sahibi iranlı olan bir seyahat acentasında 2 yıl çalıştım.4 aylık maaşım içerde.çıkalı 1 yıl oldu işten.ama bize devamlı paranızı vericem diyor.hala alamadık.kendisi irana döndü.buarada hiçbir mülkü yok türkiye de..bankada hacizli parası var.nasıl bir yol izlemem lazım.şimdiden tşkr ederim
Av. Mustafa Mıhcı
10 Mart 2017
Hakkınız var ama anlattığınız kadarı ile tahsilatı zor görünüyor.
özkan
30 Mart 2017
Merhaba ben Azerbaycan vatandaşıyım.Çalışma iznim olmadığı için sigorta yapmadılar. Bir ingilizce kursunda 1 ay çalıştım. Ücretimi alamıyorum. Nereye şikayet etmeliyim.
Doğan
2 Nisan 2017
Bundan yaklaşık 2 ay önce özel bir lisede 4 ay gibi bir süre çalıştım ve maaşlarda 20 gün gibi bir geçikme söz konusu oldu maaşımı geç almaya başladım bunun üzerine okula yeni genel müdür geldi bu durumun bundan sonra böyle devam edeceğini söyledi bende bu bunun gibi bir kaç sebep yüzünden işten ayrılmaya karar verdim ve gidip çıkış verdim okul müdürüne çıkış verdim oda bana 1- 2 gün süre ver ben durumu düzeltmeye çalışacağım dedi bende 2 hafta bekledim ve hiç bir şey olmadı sonra işi hemen bıraktım son ayki maaşımı vermediler 1600 tl alacağımvar işten ayrılalı 2 ay oldu hala vermediler vermekte istemiyorlar sanırım ve onlar yüzünden 2 aydır da işsizim benim şimdi içer deki 1600 tl mi almam ne yapmam gerekiyor teşekkürler geri dönerseniz minnettar kalırım
Av. Mustafa Mıhcı
10 Nisan 2017
Merhaba, iş mahkemesinde dava açmalısınız.
Ali Kaya
8 Nisan 2017
mrb.4 aydır bir işyerinde çalışmakta idim ancak bu ay başında işten çıkarıldım.bana yazılı resmi hiç bir bildirim yapılmadı.son ayın maaşını ödemediler.maaş ödenmeden işten çıkarıldım.ne yapmam lazım.şimdiden teşekkürler.
Av. Mustafa Mıhcı
10 Nisan 2017
İş mahkemesinde dava açarak ödenmeyen maaşınızı alma imkanınız vardır.
Emre inan
11 Nisan 2017
6 senedir bir fabrikada çalışıyorum son 1 senedir maşımızı 18 gün geç alıyoruz yani ayın 15 şinde alacağımız maaşı gelen ayın 3 de alıyoruz ne yapmalıyız
bahri sak
21 Nisan 2017
Merhaba çalıştığım iş yerinde yaklaşık 4 aylık sigortam,var ve son iki aydır maaşımı alamıyorum ve maaşlar elden veriliyor sigorta üzerinden bankaya yatmıyor işten çıkınca ne yapmam gerekiyor bide eğer bu ücreti alabilirsem ne kadar uzun sürer
Av. Mustafa Mıhcı
21 Mayıs 2017
2 tanık bularak iş mahkemesinde dava açıp haklarınızı alabilirsiniz.
Seda
1 Mayıs 2017
Merhaba bir daha açılışı yapılmayan bir iş yerinde çalışmaya başladım açılış süresi gecikti ve resmi bir sözleşme yapılmadı. Fakat maaşlarımızı alacağımız söylendi ve başka bir işte çalışmamamız istendi fakat maaş alamadım ve 1 aydır bekletiliyorum maaş alacağıma dair. Sözleşmem olmadığı için yine de işçi mahkemesine başvurabilir miyim?
Vedat Ceylan
14 Mayıs 2017
İyi Günler Mustafa Bey
Ben1 ay önce Avcılar da Köfteci Ramiz Şubesinde Çalışmaya Başladım ama Sigortam Yapılmadı ve Ay Sonu Çıktığımda İse Maaşımda 7 günlük Bir Alacağım Kaldı Onu Nasıl Alabilirim
şimdiden Teşekkürler avukat bey.
Av. Mustafa Mıhcı
14 Mayıs 2017
işveren iletişim yollarını denedikten sonra bunu vermiyorsa iş mahkemesinde dava açmalısınız.
efecan g.
17 Mayıs 2017
Merhaba, toplamda 1 ay 8 günlük alacağım olan iş yerinden deneme süresinde olduğum için herhangi bir açıklama yapılmadan çıkartıldım, maaşım ve 8 günlük alacağım en geç 05.05.17 de yatması gerekiyordu ama yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen hala yatırılmadı ? Böyle bir durumda yapabileceklerim nelerdir ? teşekkür ederim .
Av. Mustafa Mıhcı
21 Mayıs 2017
Makalede bahsedildiği gibi iş mahkemesinde dava açmalısınız.
Hamit Özsoy
27 Mayıs 2017
Merhaba Mustafa bey
2014 ‘ün 7.ayından itibaren sigortalı olarak özel bir şirkete çalışıyorum ama 4 yıldır maaşımı alamıyorum şu anda hala çalışıyorum nereye başvurmam gerekir şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Av. Mustafa Mıhcı
27 Mayıs 2017
Merhaba, maaşınız ödenmiyorsa, iş mahkemesinde dava açmanız gerekir. yazıyı okursanız haklarınızdan ve yapabileceklerinizden bahsedildi.
Azmi kalaycı
30 Temmuz 2017
Merhaba,5 yıldır resmı devlet dairesinde beledıyede calısıyorum,sözleşmeli olarak 3 aydır maaş alamıyoruz ne yapabılırız nasıl bir yol izlemelıyız
Av. Mustafa Mıhcı
1 Ağustos 2017
haklı nedenle istifa ederek hem tazminat alabilir hem de ödenmeyen maaşlarınızı ve varsa diğer haklarınızı alabilirsiniz. Bunun için dava açmalısınız bizimle çalışma istiyorsanız iletişimden ulaşabilirsiniz.
Mesut
15 Ağustos 2017
2012 yılı 10.ayından itibaren bir firmada çalışmaktayım. Çalışan sayısı ben dahil 3 kişi. Maaşlarımızı sürekli ayın sonlarına doğru alıyoruz. bu mesajı size ayın 15 inde attım ve halen herhangi bir ödeme alamadık. noterden nasıl bir ihtarname çekmemiz gerekir ? Çalışanlar olarak toplu istifa etmeyi düşünüyoruz. İstifa etsek dahi paramız yok diyip tazminatlarımızı vermemek istiyeceklerinden adımız kadar eminiz. Mahkemeye versek ne kadar sürer ? SGK primlerimizde asgari ücretten yatıyor. Şimdiden teşekkürler
Av. Mustafa Mıhcı
16 Ağustos 2017
Eğer iş yeri sahibi de bedeni gücünü koyarak çalışmıyor ise iş kanununa tabi olmadığınız için tazminat alamazsınız. Ancak iş yeri sahibi de sizinle birlikte çalışıyor ise 4 kişi olacağından iş kanununa tabi olacak ve tazminatlarınızı alabileceksiniz. Bizimle çalışmak istiyorsanız iletişimden ulaşabilirsiniz.
Bade paker
24 Eylül 2017
Merhabalar acil desteginize bilginize ihtiyacim var. 1.5 yildir bir firmada calisyorum maasim 3250tl. Bankaya 1400 yatiyor gerisini elden makbuz imza karsilihinda aliyorum. 15haz_15 tem 250(elden), 15tem_15 agus1850tl(elden)15 agus_15eylul 1850(elden) ve 1400(banka) alacakliyim.odemelerin duzensizliginden dokayi isten ayrilmak istiyorum.h em elden hem de banka allaacaklarimi alabillmek icin nasil bir politika uygulamaliyim mahkemeeyle ugrasmadan cunku dava acacak param yok.Parami almadigim halde isten ayrilma icin yasal surecim nasil oluyor?ilginize simdiden tesekkur ederim. Sevgiler
Av. Mustafa Mıhcı
2 Ekim 2017
Merhaba, maaşınızı alamamanız haklı nedenle fesih hakkı doğurur ancak işveren ödeme yapmıyor ise mahkemeye vermek gerekecektir.
Cemal BAYTEKİN
26 Ekim 2017
İyi günler.Market sektöründe çalışmaktayım.Maaşlarımızı 10-20 tarihleri arasında yatacağı belirtildi sözleşmede fakat maaşlar 24-26-27-29 yada sonraki aya aktariyor 1 gibi yatıyor.Bu yüzden dolayı çok kez hacizlik olduk ve faiz ödemeleri yapıyoruz.Şirketi arayıp maaşları sorduğumuzda bilgimiz yok diyerek geçiştiriyorlar.Şikayette bulunduğumuzda ise ismimizi öğrenip bizi işten çıkartmak için caydırma politikası uygulanıyor, başka ilçe yada başka yerlerde çalışmaya gönderiyorlar. Gidemeyeceğimizi bildikleri içinde genelde çalışanlar hak talep etmeden istifalarını yazıp çıkıyorlar..Ne yapmamız gerekiyor?
Mıhcı Hukuk Bürosu
12 Kasım 2018
Merhaba, öncelikle işten çıkartılırken bütün hakların alındığına dair veya hiçbir hak talep edilmediğine dair verilen taahhütnameler geçersizdir. Bunun araştırması ayrıca yapılır ve işçiler aksini ispat edebilirler. Böyle bir durumda işe iade davası ve ödenmeyen hakların da dahil olduğu tazminat davaları açılabilir. Bunun yanında işvereninizin yaptığı, çalışma koşullarında değişikliktir. Bunu da sınırsız olarak yapma hakkı yoktur. İhlal edildiğini düşündüğünüz hakları mahkeme aracılığı ile talep edebilirsiniz. Hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
murat
2 Kasım 2017
Merhabalar.
Ağustos 2013 tarihinden itibaren özel bir firmada çalışıyorum.2 yıl maaşımı her ayın 1-10 arası düzenli olarak aldım.Ama son 2 yıldır maaşım çoğu zaman 3. ayın ilk haftası 2 maaş şeklinde ödendi.Son olarak Ağustos ayı maaşımı 24 Ekim’de yatırıldı. 24 Ekimde maaş yattıktan sonra da beni işim dışında çalıştırmaya başladılar.(şehir dışı şantiyelere gönderme vb..) Malum itiraz edince işine geliyorsa yoksa kendin bilirsin başka iş bak dediler. Maaşımı düzgün alamadığımı ve buna rağmen iş yükümün arttırıldığını belirterek kıdem tazminatımı ve diğer alacaklarımın 6 gün içinde ödenmesini talep ederek iş aktimi fesih ettiğime dair 30 Ekimde Noterden ihtar gönderdim. 1 Ekim de ihtarım elline ulaşmış. Fakat bana onlarda 1 Ekimde……….. işinde 2019 yılına kadar çalışacağımı taahhüt ettiğimi,buna rağmen 2 gündür işe gelmediğimi sebep göstererk aksatma tutanağı tutmuşlar.
Sizce bu ihtarın bana zararı olur mu?Talep ettiğim alacaklarımı alabilirmiyim? Teşekürler.
Mıhcı Hukuk Bürosu
19 Kasım 2018
Merhaba, noter kanalı ile istifanızı göndermiş olmanız dolayısıyla sizin hakkınızda tuttukları tutanak hukuken bir anlam ifade etmez. Ancak ödenmeyen hakları alabilmeniz ve hukuken aleyhinize olacak hatalı bir işlemden kaçınmanız adına süreci bir avukat yardımı ile sürdürmeniz iyi olacaktır. Konu ile ilgili hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.
engin kesimce
6 Kasım 2017
İyi günler. Bir inşaat şirketinde işçi olarak çalıyorduk. Paranın bir kısmını hesap üzerinden diğer bir kısmını elden veriyordu. Son zamanlarda ücretleri ödeme de gecikme yaptı ve bizi de oyaladı.Bizde ekip olarak gecikmeden dolayı işi bıraktık ve işi bırakmadan önce belirli bir zaman söyledi ücretleri odemek için ama o zaman da geçti. Sigortayı yatırıyordu. Sanırım şuan halen sigorta çıkışı da verilmiş değil çünkü e devlet sistemine yansımış bir çıkış tarihi mevcut değil. Bundan sonraki aşamada yasal yollar ya da ne yapmamız konusunda nasıl bir yol izlemeliyim bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, iş sözleşmesinden doğan ücret ödeme borcunun yerine getirilmemesi halinde işçinin işi bırakma hakkı vardır. Ancak bunun için ücret ödememenin 20 gün devam etmiş olması gerekir. Bu durumda işçi çalışmaz ve işveren sizi çalışmadığınız için işten çıkaramaz. İlgili süreç içerisinde hak kaybına uğrayacağınız hatalı bir işlem yapmamanız için deneyimli bir avukata başvurmanızı öneririz. Hukuki destek talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cem Öçal
6 Kasım 2017
Selam yaklaşık 3.5aydır çalıştığım iş yerinden çıkarıldım çıkma sebebim sigortamın başlatılmaması her gün hatırlatmama rağmen sürekli atlatıldım müdürü ayrı patronu ayrı kandırıldım üstelik benimle beraber yanımdaki arkadaşımda aynı durumdan müzdarip ve bu işyerinde sigortasız ve yabancı uyruklu çok sayıda personel var yekünen sigorta paramı burada bırakmamk istemiyorum talep ettiğimde ise bana ğatça parça veririz bu gücümüz yok dendi yanlış birşey yapmak istemiyorum sadece hakkımı bi an önce alıp gereken mecralara başvurmak istiyorum NE YAPMAM LAZIM Kolay gelsin
Mıhcı Hukuk Bürosu
15 Kasım 2018
Merhaba, dava açarak ödenmeyen haklarınızı talep edebilirsiniz. Bunun için bir İş Hukuku Avukatının hukuki yardımına başvurmanız yararınıza olacaktır. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tuğba akcay
11 Kasım 2017
Merhabalar adana büyükşehir belediyesinde taşeron işçi olarak çalışmaktayız fakat 3 aydır maaş alamıyoruz işten istifa ettim buna rağmen maaşımı hala alamadım ne yapmam gerekiyor mağduriyetimizi nasıl giderebiriz
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, ödenmeyen haklarınızı dava yolu ile talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Türkan boy
11 Kasım 2017
Merhaba esim 15 temmuz 2017 işe basladı ve maaşını hiç düzenli alamadı ve son üç aydır maaş alamıyor iş yerinde 2 kişi çalışıyorlar maaşını elden alıyor ne yapabilir nereye başvurması gerekiyor yardımcı olun lütfen
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, işçinin ücretinin 20 gün boyunca sebepsiz ödenmediği durumlarda istifa etmeden çalışmayı bırakma hakkı vardır. İşi bıraktığı için iş sözleşmesinin işverence feshedilmesi de mümkün değildir. Yaşadığınız olayda işçinin çalışan olduğunun ispatı meselesi gündeme gelecektir. Bunun için bir avukattan hukuki yardım talep etmenizi öneririz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
nihat baydar
13 Kasım 2017
Öncelikle slm 10/12/2015 işe başladım şuan işyerimiz küçülmeden dolayı burda kalan 3 kişiye ihbar süremizi çalıştırıyorlar ama şuan bile maaşlarımızı alamıyoruz ne yapmamız gerekiyor ama ihbar süremizde bile gününde maaşımızı alamıyoruz
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, dava açarak ödenmeyen haklarınızı talep edebilirsiniz. Ayrıca işvereninizin fesih nedeninin hukuka aykırılığı iddiası ile işe iade talebinde de bulunabilirsiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talebinde bulunmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İpek tydmr
15 Kasım 2017
Merhaba belediyede sözleşmeli olarak çalışıyorum 4aydır maaş alamıyoruz İstifa etmeden ne yapabilirim aynı şekilde taşeronda çalışan arkadaşlarımızda alamıyor onlar nasıl bir yol izlemeli istifa etmeden şimdiden teşekkür ederim
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, ücreti 20 gün boyunca ödenmeyen işçinin işten istifa etmeden çalışmayı bırakma hakkı vardır. Bu durumda çalışmadığı için işverenin işçinin sözleşmesini feshetme hakkı da yoktur. Ödenmeyen haklarınızı dava açarak talep edebilirsiniz. Ancak bu süreçte hak kaybına yol açacak hatalı bir işlem yapmamanız için deneyimli bir avukata başvurmanızı öneririz. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
engin keskin
17 Kasım 2017
işten ayrıldım işveren parayı ben isteğim zaman veririm diyor. ben dava açmak istiyorum avukat ve dosya masraflarını dava lehime sonuçlanırsa karşı tarafa yükletebilirmiyiz.
Mıhcı Hukuk Bürosu
13 Kasım 2018
Merhaba, davayı kazanmanız takdirde yargılama masraflarının tümü avukat masrafları dahil hepsi karşı tarafa yükletilir.
Recep malaz
27 Aralık 2017
1 yil hasere ilaclama firmasinda ekip sorumlusu olarak calistim 3 ay once isten ayrildim. 1 yil boyunca tam maas alamadim ve sgk girisim hic olmamis. Geriye donuk maas ve sgk pirimlerimi alabilirmiyim?
Mıhcı Hukuk Bürosu
5 Aralık 2018
Merhaba, dava açarak ödenmeyen haklarınızı alabilirsiniz. Bir avukatın yardımına başvurmanız yararınıza olacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı görüşmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Oktay Girgin
18 Ocak 2018
Açıl cevap beklıyorum.İcralık olduğum ıcın İş ısyerlerınde maaşımdan yasal olarak 4 de 1 ı veya 3 de 1 ı kesılmesı lazım ama ıs yerim hem benım adıma olan icrayı kapatmış hemde almam gereken aylık maaşımı kesmısler ve hesabıma para yatırmamışlar ne yapmam lazım yardım
Mıhcı Hukuk Bürosu
4 Aralık 2018
İşvereninizin maaşınızı kesip icra konusu olan borçlarınızı ödemesi hukuki prosedüre aykırı bir iş olmuş. İşvereninizden maaşınızı dava yolu ile talep edebilirsiniz. Ayrıntılı görüşmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
ONUR Kara
26 Ocak 2018
merhabalar çalıştığım yerde belirli süreli iş olduğu için 21.12.2017 tarihinde iş sonu oldu şuan 26.01.2018 hala maaş alamadık ben ve benim gibi olan arkadaşlar var neler yapmalıyız bu durumda ? Teşekkürler.
Mıhcı Hukuk Bürosu
15 Kasım 2018
Merhaba, dava açarak ödenmeyen haklarınızı talep etme hakkınız vardır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kadir Yıldırım
30 Ocak 2018
Merhaba,
SSK’lı bir işte çalışıyordum(Part time). 03.01.2018 tarihinde işten ayrıldım. Normalde her ayın 15’inde maaşlar elden veriliyordu ama işten ayrıldıktan sonra 15’inde verilir dediler vermediler.Daha sonra “haftaya veririz” deyip vermediler. İnternette okuduğuma göre 20 gün içinde verme süresi varmış ama işten çıktıktan sonra mı yoksa işin normal maaş verme süresinden sonra 20 gün sonra mı diye düşünüyorum. Bir de E-devlette de ssk giriş tarihi var ama çıkış tarihi yok. ssk’ya başvurarak nasıl halledebilirim?
Mıhcı Hukuk Bürosu
15 Kasım 2018
Merhaba, halihazırda iş sözleşmesi devam eden işçinin 20 gün maaşının ödenmemesi halinde işten istifa etmeden çalışmayı bırakma hakkı vardır. Ödenmeyen haklarınızın talebi sürecinizi bir avukat desteği ile yürütürseniz hak kaybı ihtimalinizi en aza indirirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Eda
1 Şubat 2018
1 yıldır çalıştığım iş yerinden son 3 aydır maaş alamadım her maaşımı istediğimde bi iki güne hallederiz diyip oyalıyor beni ve ben onun yüzünden kredi borcumu ödeyemiyorum çok üstelik maaşımı vermediği gibi 3 aylık sigortamı da yatırmamış mecbur olarak iş yerinden ayrıldım ve hala alamıyorum paramı ne yapmam gerekiyor acaba bi yardımcı olur musunuz?
Mıhcı Hukuk Bürosu
4 Aralık 2018
Merhaba, maaşınızın ödenmemesi halinde istifa etmeden çalışmayı bırakma hakkınız vardır ancak istifa etmişsiniz. Buna rağmen dava açarak hem tazminatınızı hem de ödenmeyen diğer haklarınızı talep edebilirsiniz. Bunun yanında kredinizi ödeyememiş olmanızdan ötürü uğradığınız zararların ve varsa diğer uğradığınız zararların tazminini talep edebilirsiniz. Bir avukatın yardımına başvurmanız yararınıza olacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı görüşmek isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Serhat günay
28 Mart 2018
Merhabalar. Biz 3 kardeş bir inşaat şirketinde yaklaşık 12 bin tl lik götürü işçilik yaptık. Ama malesef iş sözleşmesi yok. Sigortalarimiz çalıştı ama. Paramızı almamız için ne yapmamız gerekiyor. Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, ödenmeyen haklarınızı dava açarak talep edebilirsiniz. Mahkeme gerçek duruma göre hesaplama yapacak ve tazminata hükmedecektir. Konu ile ilgili hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kemal kaya
22 Nisan 2018
Mrb ben çalıştığım şirketten paramı alamadım ne yapmalıyım işten ayrılalı 3.5 ay oldu daha vermediler
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, ödenmeyen haklarınızın talebi için dava açmanız gerekir. Ancak konunun diğer ayrıntılarını bir avukatla görüşerek hareket etmeniz hak kayıplarınızın önüne geçilmesi adına yararınıza olacaktır. Hukuki yardım almak isterseniz bizimle irtibat kurabilirsiniz.
Gülay atak
3 Mayıs 2018
Merhaba yaklaşık 9 aydır bi özel okulda çalışıyorum maaşım ayın 6-10 ü arası yatması gerekirken suan 3 ay içerde gidiyorum 3 aydır maaş alamıyorum ve verdiğinde de parça parça elden alıyorum bu durumdan çok sıkıldım..gerekli yerlere şikayet ettiğimde de kurum Yeni açıldığı için maaşlarda sıkıntı yaşamanız normal gibi saçma sapan bi cevap verildi.ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, ücret ödeme gününün gelmesinden itibaren 20 gün boyunca ödemenin gerçekleştirilmemiş olması halinde işinizden istifa etmeden fiilen çalışmayı bırakma hakkınız vardır. Bu durumda işvereniniz sizi haklı gerekçelerle işten çıkaramaz. Ödenmeyen haklarınızı dava açarak talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım talep etmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sevilay Özdemir
8 Mayıs 2018
iyi günler ben iki aydır maaş alamıyorum şikayeti tam oraya nereye bildirmem gerekiyor dava açsam uzun sürer mi
Mıhcı Hukuk Bürosu
15 Kasım 2018
Merhaba, ödenmeyen haklarınızı dava açarak talep edebilirsiniz. Ayrıca ücret ödeme gününden itibaren 20 gün içinde ödeme gerçekleştirilmediği taktirde iş sözleşmenizi feshetmeden çalışmayı bırakma hakkınız vardır. Ancak ilgili süreçte hak kaybına mahal verecek hatalı bir işlem yapmamanız adına bir avukat desteği almanız yararınıza olur. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Burhan Özyılmaz
19 Mayıs 2018
Merhabalar ben sizden acil yardım istiyorum , Giresunda bir özürlü bakım metkezinde çalışıyorum yaklaşık 4,5 aydan beri maaşlarımız yatmıyor bu iş yerinde yaklaşık 80 90 kişi varız, bizi geçiştire geçiştire buraya kadar geldik sorumluyla konuşuyoruz bu durum 4 , 5 ay daha sürecek diyorlar ne yapmam lazım bazı arkadaşlarım var evlerine ekmek dahi alamıyorlar avukat tutma gibi bir durumumuzda yok ne yapmamız lazım nasıl bir yol izlemeliyiz lütfen yardımcı olun
Mıhcı Hukuk Bürosu
15 Kasım 2018
Merhaba, ücreti 20 gün boyunca ödenmeyen işçinin iş sözleşmesini feshetmeden iş görme borcunu yerine getirmeme hakkı doğar. Yani istifa etmeden çalışmayı bırakabilirsiniz ve işvereniniz sizi bu durumda işten çıkaramaz. Ödenmeyen haklarınızı talep etmek için dava açabilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım almanız söz konucu süreçte hak kaybına uğrayacağınız herhangi bir hatalı işlemde bulunmamanız adına yararınıza olacaktır. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
medine
11 Haziran 2018
merhabalar 7.5 yildir bir firmada calisiorm son 6 aydir maaslarmiz duzensiz son iki aydirda hic odenmiyor duzensiz odeme dedigimde parca parca odeniliyor isyerinden ayrilmak istiyorm kidem tazminati hakkim varmi birde nasil bir yol izlemeliyim bu surecte
yorum
19 Haziran 2018
Merhaba konuyla ilgili tarafınıza mail atılmıştır. İyi günler dileriz.
Mahmut Yeni
25 Haziran 2018
İyi günler. 2 yıldır çalıştığım işyerinden iş kanununun 17 ve 18. maddelerine uyarınca işten çıkarıldım. İşe iade davası açabilirmiyim. Birde işsizlik maaşına başvuru yapabilirmiyim acaba.
Mıhcı Hukuk Bürosu
20 Kasım 2018
Merhaba, geçerli nedenle fesih işlemi söz konusu olmuş İşe iade davası açarak işvereninizin dayandığı geçerli nedenin geçerli olmadığını ispat etmeniz gerekir. Bu süre zarfında işsizlik maaşı hakkınızdan yararlanabilirsiniz. Konu ile ilgili hukuki yardım almak isterseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Şükrü
27 Haziran 2018
Merhaba ben iki aydır bir güvenlik şirketine bağlı site güvenliğini yapmaktayım güvenlik şirketimiz bizim maaşları geç veriyor bazen 20 bazen de bir ay geç ödüyor nasıl bir yol izleye bilirim
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, ücretinizin ödenme gününden itibaren 20 gün boyunca ödenmemesi halinde işinizden istifa etmeden fiilen çalışmayı bırakma hakkınız vardır. Böyle bir durumda işvereniniz iş sözleşmenizi haklı nedene dayanarak feshedemez. Bunun yanında dava açarak ödenmeyen haklarınızı talep edebilirsiniz. Konu ile ilgili ayrıntılı görüşmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
HARUN GÜRDİL
2 Temmuz 2018
MERHABA
2 SENEDİR CALIŞTİGİM BİR FİRMADAN 3 AYDIR MAAŞIMI ALAMIYORUM. NEREYİ ARAMALIYIM YADA NE YAPMALIYIM MAHKEMEYLE BU İŞLER NE KADAR SÜRÜYOR ACABA BİLGİSİ OLAN VAR MI ?
Mıhcı Hukuk Bürosu
16 Kasım 2018
Merhaba, dava açarak ödenmeyen ücretlerinizi talep edebilirsiniz. Bunun yanında ücret alamamanız 20 günü aştığı için istifa etmeden çalışmayı bırakma hakkınız vardır. Hatalı bir işlem sonucu hak kaybına uğramamanız adına bir avukattan hukuki yardım almanız yararınıza olacaktır.
Write a comment: